Inzicht in je cirkel van invloed.

Get in Charge
in het kort

 • Les op een door jou gekozen locatie (incompany)
 • Belemmeringen de baas
 • Effectiever en constructiever samenwerken
 • Gebruik van Belbin en Roos van Leary

Van belemmering naar invloed

Mensen worden in hun dagelijks doen en laten continu belemmerd om te doen wat ze eigenlijk het liefst zouden willen doen. En dat is enorm jammer, want daardoor presteren we niet zo goed of lekker dan we eigenlijk zouden willen of kunnen.

De belemmerende factoren komen vaak van buiten. Een vervelende klant, een autoritaire manager, een bemoeizuchtige collega, een teleurgestelde samenwerkingspartner… voorbeelden die we allemaal wel herkennen. Maar zijn dit eigenlijk wel externe factoren? Is het niet onze eigen gedrag en onze gedachten die ons belemmeren…?

De training ‘Get in Charge!’ geeft je inzicht in wat er nou eigenlijk wél en wat er niet binnen je zogeheten cirkel van invloed ligt. En dat is meer dan je in eerste instantie denkt! Maar inzicht alleen is niet voldoende. In deze training leer je hoe je belemmeringen de baas wordt en hoe je ze positief beïnvloedt.

De ééndaagse training bestaat uit vier samenhangende onderdelen

Deel 1 Het eerste onderdeel gaat over samenwerking. Hiervoor maken we gebruik van de ‘Teamrollen van Belbin’. Je leert onder meer welke voorkeursrollen jij hebt en wanneer die effectief in te zetten in een teamsamenwerking.

Deel 2 Het tweede onderdeel gaat over je relatie met de ander. Hiervoor gebruiken we het model ‘Roos van Leary’. Je leert te verklaren waarom de ander bepaald gedrag laat zien door goed te kijken naar je eigen gedrag in die relatie. En hoe je met je gedrag invloed kan hebben op het gedrag van de ander.

Deel 3 Het derde onderdeel gaat over je eigen belemmerende gedachten. Wat nou als dit niet goed gaat, dan heb ik het voor altijd verpest en kan ik mijn baan wel gedag zeggen? Je leert in te zien in hoe je gedachten veelal de oorzaak zijn van je eigen belemmeringen en hoe je die positief kan ombuigen.

Deel 4 Het vierde en laatste onderdeel gaat over positief en negatief beïnvloeden. Je leert hoe je bewust invloed kan uitoefenen op hoe anderen je boodschap ervaren en daarmee invloed te krijgen op situaties en relaties.

In company

Deze training wordt op een samen te bepalen datum op je werklocatie gegeven. Zo hoef je niet naar een cursuslocatie te reizen en kun je de training samen met je collega’s – ook online – volgen. Uiteraard is het ook mogelijk om de training op een andere locatie plaats te laten vinden. Op een heidag bijvoorbeeld, of tijdens een externe teamsessie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht of bel ons voor meer informatie.

De trainers

Joop van Baal

Trainer | Get in Charge

“Specialist georganiseerd samenwerken, energiek en enthousiast. Ik geloof erin dat wat je krijgt ook is wat je geeft. Ben positief, rechtvaardig en houd van directe communicatie. Ik ben creatief in het zoeken naar oplossingen vanuit een correcte diagnose en houd ervan zaken, personen en mijzelf continu te verbeteren vanuit de eigen invloedsfeer.”

Bert van Beers

Trainer | Get in Charge

“Als continu verbeterondernemer ben ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Mijn dag is geslaagd als ik je het bestaande anders kan laten bekijken, om het jou daarna zélf te laten aanscherpen en zo je doelen te behalen, meetbaar en merkbaar.”

Meer informatie

  Wanneer je dit formulier naar ons toestuurt verwerken wij je gegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.

  Rick Bakker·Teamleider regie grootverbruik, Stedin
  “Een wereld van verschil!”

  “In het kort: ik heb daadwerkelijk geen achterstanden meer. En zeker zo belangrijk: binnen acceptabele werkuren! Het vergt wat discipline en in het begin denk je bij jezelf: ‘Is het nu echt zo eenvoudig?’ Na verloop van tijd wordt het een tweede natuur en doe je het zonder nadenken. Voor het eerst sinds lange tijd kijk ik aan het eind van een werkweek tevreden terug op wat ik allemaal heb kunnen realiseren met mijn team.”

  Vragen? Neem contact met ons op

   Wanneer je dit formulier naar ons toestuurt verwerken wij je gegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.