Basistraining Projectmatig werken

Deze training in het kort

 • Leer de basisprincipes van projectmatig werken
 • Ontdek welke rollen er zijn binnen projectmatig werken
 • Leer hoe je een project bestuurt
 • Praktische en interactieve training

Worden er in jouw organisatie ook steeds meer projecten gestart? Vraag jij je ook weleens af of het eigenlijk wel een project is? Is het voor jou ook niet altijd even duidelijk welke rol jij daarin vervult? Of wat je van de ander mag verwachten? Of wanneer jouwproject eigenlijk klaar is? Dan heeft deze basistraining projectmatig werken jou veel te bieden!

Leerdoelen

 • Het ontwikkelen van basiskennis over projectmatig werken
 • Begrijpen hoe je een project gestructureerd inricht in de
  organisatie
 • Duidelijkheid over de rollen in een project én de daarbij horende taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 • Accepteren en leren omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid in projectomgevingen
 • Weten hoe je de tools gebruikt om zowel de harde als de zachte kant van projectmatig werken te implementeren
Basistraining Projectmatig werken

Opzet van de training

Speciaal voor organisaties en medewerkers die – bewust of onbewust – steeds meer in de praktijk bezig zijn met projecten, maar eigenlijk nooit echt goed met elkaar hebben afgesproken hoé er projectmatig gewerkt wordt, hebben wij deze training ontwikkeld. Daarom start de training met de meest belangrijke vraag: wanneer is iets een project?

De training gaat vervolgens in op een aantal belangrijke basiselementen: welke vormen van projectmatig werken zijn er, wat zijn de rollen in projectmatig werken, welke fases doorloop je bij projectmatig werken en hoe bestuur je een project.

De training is veel meer dan enkel wat mooie theorie. Binnen elk onderwerp gaan de deelnemers aan de slag met oefeningen, ondersteund door zeer praktische tools.  Zo begrijp je als deelnemer niet alleen waarom je iets doet, maar ervaar je ook hoé je het kan doen. Daardoor ben je na afloop als deelnemer in staat om direct aan de slag te gaan met het geleerde in de eigen werkpraktijk. Hands on, praktijkgericht en vooral leren door te doen!

Download de brochure

Voor wie?

De procesinspiratietraining richt zich zowel op starters op het gebied van procesgericht denken en werken, als betrokkenen bij (aanvang van) een procesmanagementimplementatie. Zowel medewerkers als (project)management kunnen deelnemen aan deze training. Het maximum aantal deelnemers per training is 10 personen.

 

Duur en investering

De kos­ten van deze training kun je be­ter een in­ves­te­ring noe­men. Je ver­dient ze na­me­lijk snel te­rug met de winst die je be­haalt uit be­te­r projectmatig werken. De Basistraining Projectmatig werken duurt 1 dag en kost € 3.250,- voor een maximum van 8 deelnemers, inclusief alle trainingsmaterialen.

Als ge­volg van de CRK­BO re­ge­ling wordt de trai­ning niet be­last met BTW.

De trainers

Joop van Baal

Trainer | GO training

“Specialist georganiseerd samenwerken, energiek en enthousiast. Ik geloof erin dat wat je krijgt ook is wat je geeft. Ben positief, rechtvaardig en houd van directe communicatie. Ik ben creatief in het zoeken naar oplossingen vanuit een correcte diagnose en houd ervan zaken, personen en mijzelf continu te verbeteren vanuit de eigen invloedsfeer.”

Michiel ter Horst

Trainer | Black Belt opleiding

“Als Lean-expert heb ik eigenlijk maar één doel: mensen en teams ontwikkelen tot steeds betere versies van zichzelf! Lean zie ik als dé basishouding voor een cultuur van continu leren en verbeteren. Voor mij zijn Agile, Scrum en Design Thinking ook vormen van die basishouding. Een wereld zonder verspillingen, op alle gebieden, daar wil ik graag elke dag een nieuwe bijdrage aan leveren, ook al is die bijdrage nog zo bescheiden!”

Meer informatie

  Wanneer je dit formulier naar ons toestuurt verwerken wij je gegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.

  Marjolein Jochims·Deelnemer Agile & Scrum training
  “Succesvol afronden van complexe projecten”

  De Agile & Scrum training heeft mij enorm  geholpen in de aanpak van multidisciplinaire projecten, waarbij  bij de start van het project nog niet helder is wat het eindproduct wordt. Het zorgt er voor dat je complexe projecten succesvol af kunt ronden. Leerzaam voor organisaties die willen pionieren en  innoveren! Fijne trainer, helder studiemateriaal.

  Vragen? Neem contact met ons op

  Wil je meer informatie ontvangen over deze training? Vul dan hiernaast je gegevens in en wij sturen je uitgebreide informatie toe.

  Heb je liever direct contact? We staan graag voor je klaar op onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.

   Wanneer je dit formulier naar ons toestuurt verwerken wij je gegevens in overeenstemming met onze privacyverklaring.