“Wat ik leer tijdens de Lean training, pas ik direct toe in de praktijk”

Avatar foto
Geschreven door: Quinten Eggen Datum: 01-05-2023 Tag: Blog
EngineE800

 

Afgelopen februari ben ik, student Ondernemerschap & Retail Management aan Avans Hogeschool, gestart met mijn afstudeerstage bij GO Company. Niet veel later ben ik begonnen met de GO Avans Lean Green Belt training. Tijdens deze training leer ik hoe ik bedrijfsprocessen continu kan verbeteren aan de hand van de Lean principes.

Continu verbeteren

Eén van de belangrijkste fundamenten bij een Lean organisatie is Kaizen. Kaizen staat voor continu verbeteren. Leren en continu verbeteren zit in de vezels van GO Company. Zo krijg ik tijdens mijn stage direct te zien wat dit in de praktijk betekent.

Mijn eigen passie voor continu verbeteren is tien jaar geleden, met gereedschap in de hand, ontstaan. Toen vond ik het een uitdaging om een motorblok steeds iets beter te laten draaien. Datzelfde heb ik nu met bedrijfsprocessen.

Van theorie naar praktijk

Alles wat ik tijdens de training leer, kan ik direct in de praktijk toepassen. Want naast het volgen van de training, optimaliseer ik – als afstudeeropdracht – ook het voorbereidings- en nabewerkingsproces van alle Lean trainingen. Een hele vertaling van de theorie die ik leer in de training naar de praktijk!

Een praktijkopdracht gericht op procesoptimalisatie, is een essentieel onderdeel van de training. De training bestaat uit een e-learning module, vijf trainingsdagen en een praktijkopdracht.

Gecertificeerd op weg naar mijn diploma-uitreiking

Onder begeleiding van een GO-coach ontwikkel ik tijdens de GO Avans Lean Green Belt training vaardigheden waardoor ik na afronding in staat ben om zelfstandig verbeterkansen bloot te leggen en procesoptimalisaties op een gestructureerde manier door te voeren.

Ik rond mijn stage en daarmee mijn studie dus niet alleen af met een HBO-diploma maar ook met een internationaal erkend LCS-certificaat (Lean Competency System).

STAP-budget

Wil jij ook leren hoe je met behulp van de Lean principes jouw doelen kunt bereiken? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want met de GO Avans Lean Green Belt training kun je aanspraak maken op het STAP-budget. Hiermee wordt al € 1000,- vergoed door de overheid. Interessant hè? Schrijf je daarom snel in voor één van de Lean trainingen van GO Company!