Waarde toevoegen binnen mijn eigen én andere organisaties

Avatar foto
Geschreven door: Tedje Dingen Datum: 18-07-2023 Tag: Blog
Tedje LCS

Als persoon en consultant vind ik belangrijk om voortdurend te blijven groeien en ontwikkelen. Mijn nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren kwam dan ook helemaal van pas toen ik de kans kreeg om de Lean Green Belt-training te volgen bij GO Company. Ik heb de training met veel enthousiasme gevolgd en rondde deze recentelijk met succes af, wat niet alleen mijn kennis heeft vergroot, maar  ook mijn professionele ervaring heeft verrijkt.

Een dynamische leerervaring:

Het eerste wat me opviel tijdens de Lean Green Belt-training was de perfecte balans tussen leren en interactie. Trainers Marc en Bert slaagden erin om trainingsdagen te organiseren die zowel educatief als leuk waren. De training bood niet alleen een stevige basis van de geschiedenis en theorie van Lean, maar legde ook de nadruk op praktische toepassingen. Door middel van boeiende oefeningen en goede begeleiding bij een praktijkopdracht kreeg ik de kans om de nieuw verworven kennis direct toe te passen.

Praktische toepassing in het supportproces:

Voor mijn praktijkopdracht koos ik voor het verbeteren van ons supportproces. Met behulp van de Lean-methodiek slaagde ik er in de doorlooptijd van supporttickets verkorten en het percentage ‘first time right’ te verbeteren. Het was tof om te zien hoe de Lean-principes en -tools daadwerkelijk resultaten opleverden. De processen werden efficiënter, waardoor we sneller en nauwkeuriger kunnen reageren op de behoeften van onze klanten.

Samenwerking en culturele diversiteit:

Extra interessant was het feit dat ik de Engelstalige Lean Green Belt heb gevolgd. Dit betekende dat ik samenwerkte met medestudenten van verschillende nationaliteiten en culturen. Het delen van ervaringen en samenwerken met mensen van over de hele wereld was een verrijkende en verfrissende ervaring. Met elkaar ervaringen delen en het aanhoren van andere perspectieven en benaderingen was erg waardevol voor zowel mijn praktijkopdracht als voor de dynamiek tijdens de trainingsdagen.

Van analyse tot implementatie:

Dankzij mijn Lean Green Belt-certificering ben ik nu in staat om complexe problemen te analyseren, procesverbeteringen te identificeren en effectieve oplossingen te implementeren. Deze vaardigheden stellen mij in staat om waarde toe te voegen aan zowel mijn eigen organisaties als binnen andere organisaties waar ik op projectbasis werk. Ik kijk er naar uit om deze nieuwe kennis en inzichten in mijn dagelijkse consultancywerk toe te passen!