Twee spannende dagen in het vooruitzicht

Avatar foto
Geschreven door: Barend Cnossen Datum: 21-06-2023 Tag: Blog
vlag tas

 

We gaan een paar spannende dagen tegemoet! Zeker rond deze tijd herkent iedereen wel de spanning richting het eindexamen, waarbij een jaar lang studeren moet leiden tot een goed resultaat op dat ene moment. Deze manier van het continu werken aan je studie – in plaats van op het laatste moment alle zeilen bijzetten – is sterk vergelijkbaar met hoe het binnen kwaliteitsmanagement zou moeten zijn: niet pas een week van tevoren alles in gereedheid brengen voor een audit, maar continu werken aan het verbeteren van je kwaliteit en het aanscherpen van je processen die de steeds hogere standaard die zo ontstaat borgen. De audit is dan eigenlijk de bevestiging dat je goed bezig bent, zoals een geslaagd examen het bewijs is dat je de stof beheerst.

Op 22 en 23 juni staat de jaarlijkse externe ISO audit voor de normen 27001 & 9001 bij GO Company op de planning. Het streven naar kwaliteit is in deze tijd een cruciaal aspect voor organisaties die succesvol willen zijn en blijven. Om dit hoge niveau van kwaliteit te borgen en te verbeteren, kiezen wij er voor om te werken volgens de internationale normen van de International Organization for Standardization (ISO). Een belangrijk onderdeel van dit proces is de externe audit, die de naleving van deze normen controleert en de organisatie helpt de prestaties te verbeteren. Dit biedt ons verschillende voordelen, zoals een objectieve evaluatie van de prestaties van GO Company, los van interne belangen en meningen. Dit helpt bij het identificeren van gebieden die verbeterd kunnen worden en stimuleert een cultuur van voortdurende verbetering. Daarnaast kunnen zwakke punten en inefficiënte procedures worden geïdentificeerd, waarop maatregelen kunnen worden genomen die kunnen leiden tot hogere productiviteit, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Continu verbeteren zit in onze genen en dus werken wij ook continu aan onze processen en informatiebeveiliging. Wij kijken daarom weer uit naar deze twee intensieve dagen om te toetsen of en hoe onze bedrijfsvoering optimaal aansluit bij de vereisten vanuit de regelgeving, maar het allerbelangrijkst, bij de wensen van onze klanten. En ja, ook al weten we best dat we dit goed in de vingers hebben en “onze stof beheersen”, het blijft toch altijd een beetje spannend…