Magisch

Avatar foto
Geschreven door: Barend Cnossen Datum: 13-04-2023 Tag: Blog
Caser speen 2 1Op 4 december 2022, vroeg in de ochtend is ze geboren: Noor! Onze jongste dochter. Naast pijnlijk (voor mijn vrouw althans) was het vooral weer een magisch moment. Dat je na bijna 42 weken wachten ineens nieuw leven op de wereld zet. Een kind dat van het ene op het andere moment zelf ademt, slikt, huilt, hoort, kijkt en eet. Helemaal af. Trotse en dankbare ouders zijn we.

Op 4 april 2023 kwam een nieuwe uitrol van CASER Legal Edition tot leven bij Brunel. En de vergelijking drong zich direct bij me op. We hadden een weekje de tijd om de volledige implementatie voor te bereiden. Van de technische uitrol, de bijbehorende koppelingen, maar ook van de volledige inrichting zelf. Zodat na die week de juristen van Brunel een compleet werkende omgeving zouden hebben waarin hun werkprocessen helemaal ingericht en ondersteund zijn.

De dag van de uitrol zelf begon nog met theorie: we leidden de gebruikers op, vertelden ze de handigste functies en liepen het proces door zoals ze dat willen gaan volgen. De laatste kleine opmerkingen en verbeteringen werden ter plekke nog doorgevoerd in de configuratie en er werd geoefend in een opleidingsomgeving. Toen iedereen zich voldoende vertrouwd voelde met de werking, maakten we de overstap naar de productie omgeving.

En toen gebeurde het. Er werd ingelogd. De eerste dossiers werden aangemaakt, stukken werden geordend en gerubriceerd en de eerste klanten werden gebeld. Een bevestigingsmailtje werd verstuurd voor ik er erg in had.

En nu: er wordt gewerkt! Met alles wat we in de voorbereiding hebben neergezet. Alsof het nooit anders is geweest. Er wordt gewoon gewerkt. Maar wat vanaf nu de normaalste zaak van de wereld zal zijn, is op dit ene moment toch bijzonder. Van blijde verwachting naar de realiteit in een oogwenk. En dit keer pijnloos. Magisch!