Juristen van Brunel nóg effectiever met CASER Legal Edition

Avatar foto
Geschreven door: Redactie Datum: 15-06-2023 Tag: Nieuws
CASER Legal Edition bij Brunel

Op 14 juni tekenden Brunel en GO Company de licentieovereenkomst voor het gebruik van CASER Legal Edition. Een mooie bevestiging van een bijzondere samenwerking op het gebied van dossierbehandeling. Brunel en GO Company werken al langere tijd samen in de juridische dienstverlening omdat zij hun visie op rechtshulpverlening delen: het recht kan toegankelijker, dus minder complex en minder traag. Brunel geeft hier invulling aan door de inzet van excellente juristen. Deze capaciteit is – zeker in de huidige arbeidsmarkt – echter schaars. Met CASER Legal Edition heeft GO Company een applicatie ontwikkeld die in alles gericht is op het wegnemen van ballast bij de jurist zodat deze zich kan focussen op de twee kerntaken: het voeren van empathisch klantcontact en het snel nemen van juridisch juiste beslissingen om een effectieve oplossing van het geschil te bewerkstelligen.

Snelle implementatie
Stanley Daniels – Managing Consultant bij Brunel – zegt over de samenwerking dan ook: In de afgelopen 10 jaar heb ik diverse dossier management systemen gezien en gebruikt. Met CASER Legal Edition hebben wij een systeem dat onze juristen echt effectiever maakt. Zo kunnen onze juristen zich focussen op het snel en goed helpen van de klant en zijn zij niet nodeloos bezig in diverse (administratieve) systemen die afleiden van het echte werk. En het helpt ook dat GO Company de applicatie binnen een week ingericht klaar had staan om van start te kunnen met onze dossierbehandeling.”

“Tja, de afspraak met Stanley was dat hij ons minimaal twee weken zou geven om live te kunnen. Laten we stellen dat hij ons een handschoen heeft toegeworpen die we graag hebben opgepakt”, zegt Fons Gieles, manager van het onderdeel software binnen GO Company. Barend Cnossen, Chief Technical Officer van GO Company en Product Owner van CASER, vult enthousiast aan: “Technisch gezien kunnen we elke versie van CASER binnen een paar uur live brengen, de uitdaging zat hem dan ook in de configuratie en de inrichting. Ik ben er ontzettend trots op dat we de 70+ tabellen en configuraties zo snel en goed hebben kunnen vullen en daarmee effectief een week later live waren.”

Positieve eerste ervaringen
Op dinsdag 27 maart belde Stanley naar Fons met de mededeling dat een week later, op dinsdag 4 april, de eerste dossiers in behandeling zouden worden genomen. Met trots kijken beide heren terug op die ochtend. Na een uur uitleg over de werking van de applicatie gaf Maarten de Winkel – Senior jurist bij Brunel – aan dat hij de applicatie, om in de woorden van onze minister president Mark Rutte te spreken, “gaaf” vond, en dat blijft tot de dag van vandaag zo. Na nog een half uurtje oefenen in de testomgeving werkten de juristen van Brunel diezelfde middag al in de applicatie aan de dossiers van de (nieuwe) klanten.

Verfijnen en verbeteren
En wat misschien nog wel het aller prettigst was, vinden beide partijen, is de wederzijdse wens om de applicatie verder te verfijnen en verbeteren. “Het contact met GO Company over onze wensen en de snelheid waarmee zij zaken (technisch) oplossen en aanpakken is een verademing in vergelijking met hoe ik systeemontwikkeling meestal bij rechtshulpverleners ervaren heb”, illustreert Maarten. Toen Jelmer van Norden, jurist van Brunel, een maand later aan het team toegevoegd werd, was hij verbaasd over de kwaliteit van de ondersteuning door CASER Legal Edition. “Ik heb bij veel juridische dienstverleners gewerkt in de dossierbehandeling, maar de applicatie is het meest gebruiksvriendelijke systeem waar ik tot nu toe mee heb gewerkt.”

Verwachtingsvol naar de toekomst
“We staan aan het begin van iets moois. De eerste stappen zijn gezet, maar om echt significante impact te hebben om de toegankelijkheid van het recht te vergroten, zijn we nog maar net begonnen. Ik denk dat ik namens alle aanwezigen spreek als ik zeg dat we daar verwachtingsvol en met plezier en vertrouwen naar uitkijken”, sluit Fons af.