In de ban van GO

Avatar foto
Geschreven door: Irma van Pooij Datum: 28-09-2017 Tag: Blog

Te­gen de idyl­li­sche ach­ter­grond van het im­po­san­te Kas­teel de Haar en met de zon stra­lend aan de he­mel, pre­sen­teer­de Bert Dik­mans, op­rich­ter en ma­na­ging part­ner van GO Company, af­ge­lo­pen don­der­dag zijn boek ‘Is jouw or­ga­ni­sa­tie al GO?’

 

images boek georganiseerd samenwerken cover landscape klein.crop .350 200 1

Na maanden van voorbereiding en onder de bezielende begeleiding van schrijverscoach en uitgever Ineke Hogema, kwam zijn gedachtegoed, hoe kan het ook anders, nog vóór de geplande publicatiedatum, op papier. “…want organiseren is wat je doet, voordat je iets doet, zodat het geen janboel wordt, als je het doet”, aldus Bert Dikmans.

Een select gezelschap genodigden kreeg een exclusieve rondleiding door het kasteel en de tuinen, waarna in het Koetshuis het boek officieel werd gepresenteerd. Brigade Generaal op rust Philip Van Impe, voorzitter van het Platform voor Leiderschap van de Belgische Defensie, wist op zeer treffende wijze de parallel te trekken tussen zijn visie op Leiderschap en de inhoud van het boek. ‘Iedere leidinggevende kent GO en no-GO momenten. De kunst is om op die no-GO momenten te kijken waar het mis gaat in de proces-, organisatie- of communicatiestructuur en te zoeken naar oplossingen. GO-leidinggevenden zijn altijd effectief én efficiënt en willen graag excellente leiders zijn’, zo sprak Philip Van Impe.

Ineke Hogema roemde Bert zijn inzet en stiptheid die zij ervoer bij de totstandkoming van het boek. Fons Gieles, een van de managing partners van GO Company, riep vervolgens drie zeer goede relaties van GO Company  op het podium, die tevens een bijdrage geleverd hebben aan het boek. Zij kregen vier vragen voorgeschoteld die bepaalden wie uiteindelijk de titel ‘mister GO’ meekreeg. Alphons van der Voorn, directievoorzitter van Donatus Verzekeringen mocht deze titel in ontvangst nemen en kreeg daarom officieel het eerste boek overhandigd.

Ik ben enorm trots hoe deze fantastische dag uiteindelijk is verlopen. Want als verantwoordelijke voor de organisatie van een event waar een boek wordt gelanceerd over hoe je altijd met 99,9% trefzekerheid je zaken succesvol kunt organiseren, is dat natuurlijk altijd wel even spannend!