De reis van een consultancyopdracht

Avatar foto
Geschreven door: Quinten Eggen Datum: 20-11-2023 Tag: Blog

Loyalis is dé gids in Inkomen & Zekerheid. Afgelopen maand heb ik mijn rol als gids bij Loyalis afgerond. Het invullen van  een consultancyopdracht is een boeiende reis. Het begint met een duidelijk doel: het identificeren van aanzienlijk verbeterpotentieel, waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen bij het realiseren van nog meer werkgeluk, een hogere klanttevredenheid en een nog beter bedrijfsresultaat.

Samen op weg naar het doel

Zoals bij elke reis doe je dit niet alleen. Tijdens mijn opdracht bij Loyalis heb ik veel nieuwe mensen ontmoet en ben ik betrokken geweest bij samenwerkingen die de afdelingsgrenzen overschrijden. Het was inspirerend om te zien hoe de mensen van Loyalis elke dag alles geven voor hun klanten.

Waar de bestemming, het doel, vanaf het begin kristalhelder was, was de weg daarnaartoe dat nog niet. De uitdaging in dit geval was om de organisatie te ondersteunen bij het optimaliseren van hun interne processen. Dit betekende grondig onderzoek, analyses van de bestaande werkprocessen en het identificeren van mogelijkheden voor verbetering. Hierdoor hebben we de route naar de bestemming steeds verder kunnen verfijnen.

Lean vaardigheden

Enkele maanden geleden schreef ik al hoe ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens de GO Avans Lean Green Belt training kon toepassen tijdens mijn afstudeerstage bij GO Company. Deze vaardigheden bleken ook zeer waardevol tijdens deze opdracht bij Loyalis. Als Business Consultant heb ik geleerd hoe deze vaardigheden perfect aansluiten op de verschillende processen in de verzekeringsketen.

Een duidelijke routekaart voor succes

Het resultaat van de inspanningen is een gedegen plan van aanpak bestaande uit verschillende deelprojecten. Dit plan fungeert als een duidelijke routekaart die Loyalis kan gebruiken om hun doelen te realiseren. Graag bedank ik Thanee Aldenhoven, Gaby van Maarseveen, Joost Landerloo, Peter Henneman en Wim Vliex voor de hele plezierige samenwerking en natuurlijk wens ik hen alle succes toe bij de realisatie van de opgestelde projecten.

Gun jij jouw medewerkers ook nog meer werkgeluk, je klanten een nog betere klantervaring en jouw bedrijf een nog beter resultaat? Neem dan vooral een kijkje op onze website www.gocompany.nl